“Wat is snapchat” is een vraag die misschien wel in je opgekomen is. Snapchat is laatste tijd vaak in het nieuws. Maar wat is het eigenlijk? Hier vind je het antwoord!

Snapchat is een app opgericht in 2011 waarmee je foto’s en video’s kunt versturen naar vrienden. De beelden die je verstuurd duren slechts enkele seconden en verdwijnen daarna compleet van je telefoon. Ook de ontvanger kan na het openen van een foto of video deze beelden niet meer terugzien.

Inmiddels zijn er in Nederland al meer dan 2,56 miljoen telefoons die beschikken over deze app. De app is gratis te downloaden voor zowel iOS als Android.

Bekijk hier de complete Snapchat handleiding voor als je net begint met Snapchat. Wil je je Snapchat account direct een boost geven? Denk aan Snapchat volgers kopen.

Wat is snapchat? De 5 basisregels!

Om het principe van de app beter uit te kunnen leggen, zijn er 5 basisregels die we toepassen op snapchat.

  1. Vrienden toevoegen
  2. Foto’s en/of video’s maken
  3. Tijd instellen
  4. Ontvangers selecteren
  5. Verzenden

1. Vrienden toevoegen

Om gebruik te kunnen maken van de functies van snapchat zul je allereerst vrienden moeten toevoegen. Dat moet je doen als volgt:

snapchat camera scherm
Open snapchat. Druk vervolgens op het witte spookje om naar je snapchat profiel te gaan.
scherm waarop je snapchat profiel te zien is
Druk vervolgens op “vrienden toevoegen”.
snapchat vrienden toevoegen scherm
Je ziet nu een aantal opties om vrienden toe te voegen. Het snelste en makkelijkste is om mensen uit je telefooncontacten toe te voegen.

Ook kun je gebruik maken van deze website. Bekijk bijvoorbeeld eens het ledengedeelte waar je veel snapchat namen kunt vinden van Nederlandse & Belgische jongens en meisjes.

Wanneer je gebruikersnamen hebt bemachtigd kun je ze gemakkelijk toevoegen in de app zelf.

2. Foto’s en/of video’s maken

Nu je een aantal vrienden hebt op snapchat, ben je klaar om te beginnen. Je kunt nu eindelijk foto’s en video’s delen!

Wanneer je snapchat opstart zal je altijd belanden bij de camera, dat scherm ziet er als volgt uit:

snapchat camera scherm
Door 1 keer te drukken op de opnameknop (de grote cirkel onderaan) maak je gemakkelijk een foto. Houd je deze knop ingedrukt dan maak je een video.

3. Tijd instellen

Nadat je een foto hebt gemaakt is het belangrijk dat je een tijd gaat instellen. Standaard staat deze tijd op 10 seconde maar je kan het ook korter maken (minimum is 1 en maximum 10).

Wanneer je dus bijvoorbeeld 5 seconden instelt, zal de gebruiker naar wie je de foto stuurt, de foto maar 5 seconden kunnen zien.

Voor een video hoef je geen tijd in te stellen.

snapchat foto gemaakt scherm
Een tijd instellen doe je door op de wekker links onderaan je scherm te drukken. Druk als je klaar bent op de blauwe verzendknop.

4. Ontvangers selecteren

Om je snapchat te kunnen versturen zul je een aantal ontvangers moeten aanvinken. Dit kunnen je vrienden zijn maar ook je verhaal. Wanneer je iets in je verhaal zet kan iedereen die jou heeft toegevoegd de betreffende snapchat bekijken. Stuur je je snapchat naar specifieke personen? Dan kunnen alleen deze specifieke personen je snapchat bekijken.

snapchat vrienden selecteren scherm
Selecteer je vrienden of je verhaal via dit scherm.

5. Verzenden

Wanneer je de ontvangers hebt geselecteerd, volgt er nog slechts 1 stap: het verzenden van je snapchat! 😉

snapchat vrienden geselecteerd scherm
Klaar met selecteren? Druk dan op de blauwe verzendknop en verstuur direct je snapchat!

Dit zijn in principe de 5 basisregels hoe snapchat werkt. Hopelijk heb je nu het antwoord op de vraag “wat is snapchat” gevonden. Zijn er dingen nog steeds niet duidelijk? Neem dan gerust contact met ons op of laat hieronder een reactie achter!

P.S. Wil jij meer leren over Snapchat? Bekijk dan hier de Snapchat handleiding voor beginners. Ideaal voor wie net begint met Snapchat.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0