Werkt instagram niet meer? Heb je problemen waar je niet aan uit komt? Lees dan gerust verder in dit artikel. De meest voorkomende problemen komen hier aan het licht. Een simpele oplossing is vaak het geval waardoor je snel weer aan de slag kunt.

Ik kan instagram niet opstarten

Als je problemen hebt met het opstarten van instagram is het verstandig om de app volledig te verwijderen. Het kan namelijk voorkomen dat de app totaal niet meer opstart of dat elke keer als je de app start hij na 1 à 2 seconden weer crasht. Door de app te verwijderen wis je geen account gegevens.

Wanneer je de app weer opnieuw download hoef je alleen opnieuw in te loggen en kun je als het goed is weer aan de slag!

Ik kan niet inloggen

Kun je niet inloggen op instagram? Waarschijnlijk klopt dan je gebruikersnaam of wachtwoord niet. Als je je wachtwoord vergeten bent, vraag deze dan opnieuw aan.

In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat er een storing plaats vind. Hierdoor is het korte tijd niet mogelijk om in te loggen.

Ik kan niet uploaden

Lukt het je niet om foto’s of video’s te plaatsen op instagram? Controleer dan of je wel een goede internetverbinding hebt met zowel een Wi-Fi netwerk of een 3G/4G netwerk. Dit is belangrijk om te kunnen uploaden naar instagram.

160 reacties op “INSTAGRAM WERKT NIET? Dit is wat je MOET doen!

 1. Laura zegt:

  HELP, ik kan niet meer inloggen op mijn instagram account. Wanneer ik dus een code wil aanvragen voor een nieuw wachtwoord wordt deze naar een E-mail verzonden die helemaal niet van mij is of bij het account hoort en staat dus een verkeerd e-mail adres in. Het is nu onmogelijk om in te loggen en nieuwe gegevens op te vragen iemand enig idee wat ik kan doen?

 2. Marij zegt:

  Ik heb een samsung tablet met android 4.4.4 maar sinds vandaag werkt instagram niet meer. Heb al verwijderd en opnieuw geinstalleerd. Maar als ik er op klik krijg ik even wit scherm en dan verschijnt de homepage van mijn tablet.

  • Marij zegt:

   Nee nog steeds zelfde probleem op tablet met android 4.4.4 op mijn telefoon met android 8.0.0 geen enkel probleem.

  • Sanne zegt:

   Hier het elfde probleem sinds vrijdagmiddag. Zover ik weet heb ik niks veranderd maar insta werkt niet meer op mijn huawei tablet. Wel op mijn gsm en ook op de vaste pc maar niet meer op de tablet. Nergens te vinden hoe dit op te lossen. Weet iemand al iets??

  • Annemarie zegt:

   Bij mij precies hetzelfde. 3 dagen geleden gereageerd via Playstore en mail gestuurd naar Instagram maar geen reactie van hun.

  • Ronakd zegt:

   Dan lijkt het erop, dat Instagram niet meer updates doet op oudere Anroid besturingssystemen.
   Oftewel, je wordt gedwongen, om een nieuwere tablet/telefoon aan te schaffen.
   Mooie boel. Mijn tablet van Samsung, daar makeert nog niets aan!

  • Marij zegt:

   Probleem is opgelost. Ben net naar de playstore geweest en daar stond een update klaar. Nu werkt instagram weer op android 4.4.4. Ik hoop dat het bij jullie ook allemaal lukt.😊

  • Bram zegt:

   Elke keer als ik op een account, post, commentsectie etc van iemand anders en van mezelf bezoek dan krijg ik een volledig wit scherm met alleen bovenaan de naam van het account. Ik heb geprobeerd om instagram opnieuw te instaleren maar na een uur heb ik hetzelfde probleem

  • Ronakd zegt:

   Wederom start app niet op tablet. Nu komt er zelfs niet een wit scherm tevoorschijn, alleen Instagram gestopt. Dat is NIET ok!
   Verwijderd en opnieuw downloaden helpt niet. Update niet aanwezig in Playstore, wel een melding, dat er iets niet geleverd is…

  • Marij zegt:

   Sinds gisteren weer hetzelfde probleem na update met android 4.4.4 dus maar weer wachten en hopen dat er binnenkort weer een corrigerende update komt 😕

  • Ronakd zegt:

   Update beschikbaar vandaag, alleen nieuwe functies! Niet de gewenste, om te werken voor Anroid 4.4.2. of 4.4.4.
   Lijkt erop, dat je wordt gedwongen een tablet/telefoon te kopen met nieuwere besturingsgedeelte van Anroid.
   Belachelijk!!!!!
   Zelf start de app nu niet eens op (even een wit scherm en weg!). Je kunt zelfs ook geen rapportbericht sturen.
   Hebben ze er zeker al genoeg van gehad…

 3. Annemieke de Vries zegt:

  Hallo, mijn Instagram werkt alleen op WIFI en niet op 4G. Ik kan nergens vinden hoe ik dit moet oplossen. De app is bijgewerkt.

  Groetjes.

 4. Anoniem zegt:

  Als ik op de website ga en foto’s like en dan refresh, zijn de rode hartjes verdwenen en lijkt het alsof ik niets geliked heb. In de app heb ik dit probleem niet. Wat kan ik hieraan doen?

  • Dennis
   Dennis zegt:

   Beste Anoniem,

   Het lijkt erop dat terwijl je deze acties uitvoert, je geen of een slechte internetverbinding hebt.

   Met vriendelijke groet,
   Team Gebruikersnamen.nl.

  • Anoniem zegt:

   Het heeft niets met mijn verbinding te maken want als ik de website open, gaat het heel vlot. Ik heb dit probleem nog maar enkele dagen. Heel raar

 5. Joanita zegt:

  Hi,
  Ik krijg bij het registreren steeds ‘registratiefout-we kunnen je momenteel niet registreren. Probeer het later opnieuw.’ Ik heb inmiddels mijn telefoon al opnieuw opgestart en de app opnieuw geinstalleerd, maar niets lijkt te helpen.

  Wel zijn alle door mij gekozen gebruikersnamen niet meer beschikbaar als ik probeer te registreren en weer de foutmelding krijg. Kunnen jullie me misschien helpen?

 6. Rowena zegt:

  Hallo ik heb nog steeds problemen. Als ik inlog geeft ie aan: we hebben een ongebruikelijke aanmeld poging gehad. Vervolgens moet ik de 6 cijferige code invoeren die naar mijn email word gestuurd. Maar wanneer ik die code invoer blijft ie aangeven dat de code niet juist is?!! Ik kan nu sinds gister al op geen enkele manier inloggen

 7. Michel zegt:

  Hey hoi, als ik een bericht (privé) wil typen verdwijnt de tekstbalk en zie ik niet meer wat ik typ….. Wat kan ik hier aan doen?

 8. Debora zegt:

  op account probeer ik nieuwe foto te plaatsen in overzicht, maar hij upload deze niet, de balk blijft steeds lopen. ook ondanks goede internet. wat kan ik nog doen? heb ook al geprobeerd telefoon opnieuw aan/uit te zetten.

 9. Anoniem zegt:

  Hi,
  Ik heb niet alle tools van instagram (zoals aftellen, poll, vragen). Ik heb alleen nog de oude. En ik heb gekeken naar updates maar die krijg ik niet.

  Groetjes, anoniem

  • Fleur Voerman zegt:

   hi, ik krijg een melding van instagram dat ik mijn e-mail moet veranderen omdat ze mijn mail niet kunnen bereiken. Als ik dat doe dan staat er error. wat moet ik doen? ik kan nu namelijk niet in mijn instagram

 10. Jantien zegt:

  Ik kan op de een of andere manier geen tekst onder mijn foto’s plaatsen, want ik krijg dan een foutmelding, dat er iets fout is gegaan.

 11. Annoniem zegt:

  Ik heb een privé acc en een nrml acc ik zit met ze allebij in een groep op mijn privé acc krijg ik van die video’s die je zo naast je toetsenbord maakt krijg ik aan en op mn nrmle acc niet hoe moet ik dit oplossen?

 12. Lisa zegt:

  Ik heb 2 accounts, een privé account en een teken-account. Ik heb ze beiden al een aantal jaar. En bij beiden kan ik mijn wachtwoord niet aanpassen omdat ik dan de melding krijg dat mijn oude wachtwoord onjuist is, terwijl ik hier wel mee kan inloggen. Ook kan ik bij beide accounts mijn gebruikersnaam niet veranderen, dan crasht de app namelijk of loopt hij vast. Ik heb beide problemen gerapporteerd maar ik krijg geen reactie van instagram en de problemen blijven. Hebben jullie een idee hoe ik dit kan oplossen?

  • Dennis
   Dennis zegt:

   Beste Lisa,

   Helaas kunnen wij je hier ook niet mee verder helpen. Dit zul je toch echt nog eens moeten aankaarten bij instagram zelf. Succes!

   Met vriendelijke groet,
   Team Gebruikersnamen.nl.

  • Anoniem zegt:

   Ik kan niet inloggen. Ik krijg steeds de foutmelding: “er is een probleem met je verzoek”. Ik heb van alles geprobeerd. Instagram gecontacteerd, met andere apparaten proberen in te loggen en wachtwoord resetten enz. Ik ontvang ook geen aanmeldlink op mijn mail, maar wel een mail om mijn wachtwoord te wijzegen? Ik kan echter niet inloggen met het nieuwe wachtwoord.

  • Dennis
   Dennis zegt:

   Beste Anoniem,

   Helaas kunnen we je hier verder ook niet mee helpen. Ik raad je toch aan verder in gesprek te gaan met instagram zelf.

   Met vriendelijke groet,
   Team Gebruikersnamen.nl.

 13. Jorn zegt:

  Als ik wil inloggen op Instagram staat er dat mijn account niet meer bestaat want hij is verwijderd en als ik een nieuw account wil maken staat er er is een probleem met uw verzoek.

 14. myren v zegt:

  ik krijg tijdens het inloggen(via de app) een foutmelding na meerdere keren verwijderen en opnieuw opstarten blijf ik het houden

  • laura zegt:

   hey wat heeft u hieraan gedaan ? ik heb namelijk precies hetzelfde en kom er niet ui

  • neesy zegt:

   hey ik heb het zelfde probleem nu ook voor bijna een week al, hoe heeft u het probleem opgelost?

  • Sas zegt:

   Hoi Dennis,

   Die link werkt niet hoor die je naar iedereen post. Blijkbaar zijn FB en Instagram gewoon niet te bereiken per mail of de chat. Je krijgt steeds een foutmelding als je iets wil rapporteren dat zie ik overal op internet dat mensen dit ook hebben.

  • Dennis
   Dennis zegt:

   Beste Sas,

   Vreemd, bij ons werkt de link wel goed. Je kunt Facebook en Instagram inderdaad niet per e-mail, chat of telefoon bereiken maar ze bieden daarom wel veel hulpartikelen aan, waar wij ook naar verwijzen. Meer kunnen wij helaas niet voor mensen doen die problemen hebben met Facebook of Instagram.

   Met vriendelijke groet,
   Team Gebruikersnamen.nl.

 15. Anoniem zegt:

  Ik heb meerdere accounts op instagram. Ze werken allemaal maar als ik wil overschakelen naar mijn privé account geeft ie aanmelden js mislukt. Wat kan ik hier aan doen om weer op dit account te kunnen?

  • Wesley zegt:

   Ik heb problemen met instagram kan iemand mij helpen. Als je in het midden op het plusje druk om dan een foto ergens van te maken en dat op je profiel wil plaatsen dat werkt bij mij niet meer. Er staat nergens meer een balkje onder waar je aan kan klikken camera. Ik kan wel links boven in via mijn verhaal foto maken en in het verhaal zetten. Beetje raar. Zou iemand dit weten ? Danku gr wesley

  • Patje zegt:

   Misschien bij instellingen van je telefoon! Dan bij instagram je mobiele data aanzetten zodat je er gebruik van kan maken…werkte voor mij in ieder geval! ✌🏻

 16. AM zegt:

  Beste ,
  Iedere keer als ik insta aanklik valt hij na 8 sec weg.
  Nu zie ik dat ik de app zou moeten verwijderen. Klopt dat…?
  Maar raak ik dan niet mn hele feet en chatberichten kwijt.
  T is nl van mn bedrijfje en k moet er niet aan denken dat al mn foto’s dan ook weg zijn

 17. ann zegt:

  Hallo,
  Wanneer ik mijn webshop wil toevoegen aan instagram krijg ik een fout melding en staat er; ‘link niet toegestaan’ daar onder staat er ‘het lijkt erop dat je profiel een link bevat die niet is toegestaan. we restrict certain content and actions to protect our community. tell us if you think we made a mistake.’ Maar wanneer ik op ‘Tell us’ klik lijkt er eigenlijk helemaal niks te gebeuren.
  heeft u een idee wat ik moet doen?

 18. Sanne zegt:

  Hallo, als ik probeer inteloggen op mijn insta account staat er: “er is een probleem met je verzoek”. Weet je misschien hoe dit kan en hoe ik dit kan oplossen. Alvast dank.
  Groetjes: Sanne

  • Nico zegt:

   Hallo, ik heb dat dus ook met aanmelden dat er staat probleem met je verzoek, instagram benaderd via help centrum maar kunnen me niet helpen. Ik kan wel via internet maar niet via de instagram app inloggen. Weet iemand dit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *