Last Updated on 23 november 2020 by Admin

Loop jij rond met de vraag ‘wat is TikTok precies?’ dan ben je zeker niet de enige.

Het platform TikTok is ontzettend bekend geworden. Eind 2019 gebruikte meer dan een miljoen Nederlanders het platform. En nog steeds meer mensen maken een account aan op dit bijzondere platform.

Het is een platform wat met name gebruikt wordt door jongeren, maar ook bedrijven houden zich steeds meer bezig met dit platform. 

Hoe TikTok werkt kun je hier lezenIn dit artikel zullen wij je antwoord geven op de vraag: wat is TikTok eigenlijk?  En hoe jij het kan gebruiken.

Door middel van deze informatie weet je beter wat dit platform zo bijzonder maakt en waarom er zoveel mensen zijn die hier een account op aanmaken. 

Wat is TikTok precies?

Laten we maar eens beginnen bij het begin, wat is TikTok eigenlijk?

TikTok is van oorsprong een Chinese app voor het delen van sociale video’s. Gebruikers kunnen video’s van 15 seconden opnemen, bewerken en delen, opgefleurd met filters, muziek, animatie, speciale effecten en meer.

Net als de andere apps voor social media kunnen gebruikers ook anderen volgen, leuk vinden en reageren.

TikTok kan worden gebruikt op iOS- en Android-besturingssystemen.

Om het simpel te houden, TikTok is hier om sociale media weer leuk te maken. Dit is dan ook de reden dat zoveel jongeren kiezen voor deze app. Zij hebben namelijk geen zin meer om de oude ‘Facebook’ en ‘Twitter’ pagina’s te bekijken, ze zijn op zoek naar iets nieuws.

Wat maakt TikTok anders dan andere Social Media?

Volgens de website van moederbedrijf ByteDance is het ‘een van de eerste bedrijven die mobile-first-producten lanceert die worden aangedreven door machine learning-technologie’.

Mobile first machine learning wil zeggen dat de app verbeterd wordt naarmate het meer gebruikt wordt.

Verder werd het opgericht in een poging “om de kracht van kunstmatige intelligentie te combineren met de groei van mobiel internet om een ​​revolutie teweeg te brengen in de manier waarop mensen informatie consumeren en ontvangen.”

Dus, wat houdt dit precies in?

Door het gebruik van verschillende soorten kunstmatige intelligentie – zoals gezichtsherkenning gebruiken voor de filters en het vullen van iemands feed met zeer aangepaste aanbevelingen – kan de app zijn gebruikers precies bieden waar de gebruiker naar op zoek is en wat zij leuk vinden. En filteren wat ze niet willen zien.

Voor het goede doel

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van TikTok:

  • Dit platform doet ontzettend veel voor goede doelen.
  • De app heeft memes, uitdagingen en nog veel meer bijzondere functies.

De ByteDance-website bevat een reeks in-app-uitdagingen die het bewustzijn hebben vergroot en zelfs gelddonaties hebben gegenereerd voor goede doelen.

#CreateforaCause nodigde makers uit om geld in te zamelen voor DoSomething.org, Best Friends Animal Society en Oceana. Zij hebben uiteindelijk $ 2 miljoen op weten te halen.

De app werd verder erkend als een prima app tijdens de Engage for Good Conference 2019, waar TikTok de Halo Awards voor de beste digitale campagne mee naar huis nam.

Het is dus echt een bijzonder platform om te gebruiken. Doordat het zoveel leuke video’s te bieden heeft ben je in staat om echt te kijken naar de dingen die aansluiten bij wat je zelf leuk vindt om te kijken. Hierdoor is het een veel specialer platform dan YouTube. Neem zelf een kijkje op de site en maak zeker een account aan! 

Benieuwd hoe je meer volgers op TikTok kan krijgen? Veel influencers maken gebruik van het kopen van TikTok volgers. Het is een snelle en makkelijke manier om je profiel een boost te geven!

Veel TikTok plezier 🙂

Spread the love
Dit bericht werd gepost in Blog en getagt .

Een reactie op “Wat is TikTok Precies? Lees Dit Voor Een Complete Uitleg!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0