Last Updated on 16 februari 2021 by Admin

Heb jij je locatie aanstaan op snapchat? Dan is het wellicht slim om dit artikel goed door te nemen. Er zijn namelijk gevaren op de loer die je niet direct ziet. Ga er rustig voor zitten en lees dit artikel nauwkeurig door.

Snapchat locatie gebruiken? Houd hier rekening mee!

Sinds een tijdje is er een functie op snapchat waarmee je je vrienden op de voet kunt volgen. Letterlijk dus. Je kunt precies zien (indien deze persoon zijn locatie voor snapchat aan heeft staan) waar diegene zich bevind. Elke keer als je snapchat opent wordt namelijk je locatie bijgewerkt.

Al lijkt dit in eerste instantie wel spannend en interessant. Toch zijn er een aantal gevaren waarvan je mogelijk nog niet bewust bent. Het volgen van andere mensen is natuurlijk leuk… maar de vraag is of je zelf wel gevolgd wilt worden?

Denk maar eens na over privé afspraken. Bijvoorbeeld een bezoekje aan de dokter. Wil je dat iedereen te weten komt?

Het delen van je locatie is een zeer privacy gevoelig onderwerp. Het kan veel verraden en ervoor zorgen dat mensen je kunnen stalken. Je zult het misschien niet direct verwachten, maar er is altijd een mogelijkheid dat iemand die je als vriend beschouwt, helemaal niet zo een goede intenties heeft met jou.

De keuze om je locatie te delen op snapchat moet dus een zeer bewuste keuze zijn.

Snapchat locatie uitzetten? Dit is hoe je het doet!

Om je snapchat locatie uit te zetten, zijn er een aantal simpele stappen die je kunt volgen:

 1. Ga naar het camera scherm.
 2. Veeg met een vinger omlaag.
 3. Scroll een stukje omlaag en kies voor “toon mijn locatie”.
 4. Selecteer tenslotte “onzichtbare modus”.

Wanneer dit succesvol is gelukt, kunnen jou vrienden je niet meer volgen. Het is tevens wel mogelijk om in te stellen dat alleen een select groepje mensen jou mag volgen. Dit kan dus bijvoorbeeld je broer, zus, of een beste vriend(in) zijn.

Heb je vragen over het uitzetten van je snapchat locatie? Laat het dan gerust weten in een reactie onderaan dit bericht.

Wil jij meer leren over Snapchat? Bekijk dan hier de Snapchat handleiding voor beginners. Ideaal voor wie net begint met Snapchat.


Je Snapchat Boosten Met Honderden Nieuwe Volgers?

Aanbieding!
3,99129,99
Spread the love

6 reacties op “Snapchat Locatie? Dit Moet Je Weten Over Deze Functie!

 1. Vera zegt:

  Kloppen de locaties altijd precies? Iemand wie ik ken deelde het voor mij en stond paar straten verder op dan waar die werkelijk was. Zat in de trein maar poppetje stond ergens bij huizen 2 straten verderop. Volgensmij is het niet altijd nauwkeurig en goed qua locatie. En kan het mensen best onzeker maken . Klopt dat?

  • Admin zegt:

   Beste Vera,

   Dat kan inderdaad kloppen. De locatie is niet altijd heel nauwkeurig. Dit hoeft echter niet per se aan Snapchat te liggen, maar kan ook aan je verbinding met het netwerk liggen. Het helpt soms om je verbinding even opnieuw op te starten.

   Met vriendelijke groet,
   Team Gebruikersnamen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0