Last Updated on 2 januari 2020 by Admin

Instagram heeft inmiddels meer dan 1 miljard gebruikers. Hierdoor hoort het platform tot één van de populairste social media platformen ter wereld. Bijna iedereen om je heen heeft wel een instagram account, van jong tot oud. Maar wie is er nog wel te vertrouwen? Tegenwoordig is het kopen van volgers op instagram zeer populair omdat mensen graag erkent en gewaardeerd willen worden. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je nep volgers op instagram herkent.

Waarom kopen mensen nep volgers?

Op instagram gaat het voor de meeste mensen om het aantal volgers en het aantal likes en reacties dat iemand krijgt op zijn of haar account. Hoe meer hoe beter. Waarom is dit “zogenaamd” beter? Omdat het een soort van “aanzien” creëert, maar wellicht ook een soort van “macht” ontwikkeld. Wanneer je account groter is op instagram zul je sneller gerespecteerd en benaderd worden. Een groot account komt populair over.

Zo worden nep volgers ook vaak commercieel ingezet. Op deze manier kun je snel een account groot laten lijken waardoor echte volgers sneller aangetrokken worden. Een groot account straalt op zijn beurt autoriteit uit, waardoor het verleidelijker wordt om dit account te volgen. Op deze manier kunnen influencers en bedrijven sneller groeien en hierdoor weer meer geld verdienen door het doen van bijvoorbeeld shoutouts.

Nep volgers op instagram herkennen

Maar hoe herken je nou nep volgers op instagram? Vaak is het vrij makkelijk. De meeste nep volgers zijn accounts zonder een profielfoto, zonder foto’s of video’s geüpload en natuurlijk zonder een bio. Een vrij kaal account dus. Maar let op, dit is tegenwoordig niet altijd meer het geval. Nep accounts worden telkens beter gecamoufleerd. Zo beschikken veel nep accounts over foto’s en likes. Net echt. Vandaar een kort overzicht hieronder van signalen waaraan je nep volgers of een nep account kunt herkennen.

  • Lege accounts: geen profielfoto, foto’s of videos.
  • Accounts die duizenden andere mensen volgen maar zelf geen tot nauwelijks volgers hebben.
  • Accounts die duizenden volgers hebben maar ook duizenden andere volgen. Het aantal is dus vrijwel identiek. Let op dat dit vooral geld voor accounts boven de 1000 tot 2000 volgers.
  • Accounts die uit het niets een paar honderd tot wel duizend volgers gegroeid zijn.

Nep volgers verwijderen van je eigen account

Toch kan het voorkomen dat je wellicht zelf ook een aantal nep volgers op je instagram account hebt ontvangen. Zo kan iemand misschien nep volgers naar jou gestuurd hebben of zijn er nep accounts die jou zonder enige duidelijk aanleiding gevolgd hebben.

Het is daarom handig om je instagram account af en toe op te schonen. Tegenwoordig kun je gemakkelijk volgers zelf verwijderen.

Meer echte volgers krijgen

Wil je meer echte volgers krijgen op je account? Maak dan geheel gratis een account aan op ons platform. Op Gebruikersnamen.nl vind je namelijk duizenden echte mensen die jouw account graag willen volgen. Waar wacht je dus nog op? Registreer je vandaag nog en begin met het ontvangen van gratis volgers.

Spread the love

Een reactie op “NEP VOLGERS OP INSTAGRAM? Dit is hoe je ze herkent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0