Last Updated on 16 februari 2021 by Admin

Je kent het vast wel… je wilt een nieuw YouTube kanaal aanmaken. Je hebt alleen nog totaal geen idee hoe je dit kanaal wilt noemen. Tussen al die YouTube namen die er al zijn… wat is nou echt een leuke YouTube naam voor je kanaal?

En met welke YouTube naam krijg je veel abonnees en kijkers op je kanaal? Je begint vervolgens na te denken, maar alleen de raarste dingen komen in je op. Geen nood! Wij helpen je met onze beroemde 9 stappenplan een stapje verder.

Leuke YouTube namen verzinnen in 9 stappen

Om leuke YouTube namen te verzinnen, kun je van onderstaande 9 stappen gebruik maken. Door deze stappen uit te voeren kom je snel en gemakkelijk met een leuke YouTube naam die bij jouw idee past:

  1. Waar gaat het kanaal over dat je wilt maken? Schrijf 3 kernwoorden over je onderwerp/thema. Gebruik deze kernwoorden als rode draad door jouw denkproces.
  2. Wordt het een persoonlijk YouTube kanaal waarbij duidelijk is dat jij de eigenaar bent? Voeg dan eventueel je voorletter, voornaam of achternaam toe.
  3. Maak gebruik van bijvoeglijke naamwoorden in je gebruikersnaam om je naam “kracht” te geven (klik hier voor een grote lijst).
  4. Zorg dat je gebruikersnaam eenvoudig is en dat anderen deze goed kunnen onthouden. Dit maakt echt een groot verschil naarmate je bekender wordt.
  5. Zorg dat je gebruikersnaam gemakkelijk uit te spreken is. Zo wordt mond tot mond reclame makkelijker.
  6. Probeer eens een andere taal. Gebruik Google Translate voor vertalingen van de woorden in je gebruikersnaam.
  7. Laat je gebruikersnaam rijmen zodat deze bij iedereen direct blijft hangen.
  8. En… controleer of de gebruikersnaam die je in gedachte hebt nog beschikbaar is. Niet alleen op YouTube. Kijk ook op InstagramFacebook, TikTok en onze site met gebruikersnamen. En Google ook eens naar deze naam zodat je zeker weet dat deze origineel genoeg is en nog nergens anders gebruikt wordt.
  9. Heb je eenmaal een account aangemaakt, dan is een goede volgende stap om abonnees naar je kanaal te trekken.

Dit waren 9 stappen om een goed begin te maken voor je YouTube naam. De tips hieronder zullen je er nog meer bij helpen.

Bedenk welke content je gaat maken

Dit is ongetwijfeld de eerste stap die je moet nemen. Tenzij je weet met welke specifieke inhoud je te maken hebt, zul je geen geschikte naam kunnen vinden. Dit komt omdat je naam en biografie een beeld geven van wat je bent en wat de fans van je verwachten. 

Met andere woorden, je YouTube naam geeft in één oogopslag weer waar je kanaal over gaat. Niemand zal een tweede blik geven op YouTube namen die nergens voor staan.

Ga je vloggen? Ga je je games vastleggen? Wil je iets informatiefs delen? Ga je je filmcarrière opbouwen?

Wat het ook is… bedenk het, en leg het vast! Met deze tip wordt het een stuk makkelijker om een leuke YouTube naam voor je kanaal te verzinnen.

Zet je gedachten op een rijtje

De vorige stap werpt al licht op hoe je de YouTube namen kunt kiezen op basis van wat je met je kanaal wilt gaan doen.

Dus als je eenmaal weet waar je kanaal over gaat (welk thema, privé, zakelijk), is het nu tijd om met woorden te spelen en tot de beste naam te komen.

Maar hoe doe je dit precies?

De beste manier is om verschillende versies van de relevante naam als grap te schrijven. Of geef er een ironisch tintje aan. Dit betekent dat je zoveel mogelijk opties op een rijtje zet voordat je er een kiest die je leuk vindt.

Schrijf alles op wat je te binnen schiet! Hoe gek het ook klinkt.

Mocht je geen inspiratie hebben, dan kun je altijd een namen-generator gebruiken.

Kies 3 leuke YouTube namen uit

Nadat je alle namen hebt opgeschreven is het belangrijk dat je een keuze maakt.

Als je een lijst hebt met 100 namen. Dan zijn er altijd wel 2 of 3 die eruit springen.

Kies daaruit de beste en gebruik die.

De naam is al gekozen, wat nu?

Als je een naam hebt die je wilt gebruiken maar die al gekozen is, kun je met behulp van leestekens een unieke naam maken.

Je hoeft dit echter niet altijd te doen. Soms hebben de YouTube namen die op jou lijken al een slechte reputatie en wil je er niet mee geassocieerd worden.

Op andere momenten hebben die namen al een belangrijke aanhang en kunnen ze zorgen dat je niet zo goed op zal vallen. Op zulke momenten is het verstandiger om toch nog even aan de slag te gaan om iets anders te verzinnen. Volg de bovenstaande stappen dan gewoon opnieuw. 

Door deze tips toe te passen zal het ook voor jou mogelijk zijn om een leuke naam te kiezen uit de vele mogelijke soorten YouTube namen. Kies daarom je naam met zorgvuldigheid. 

Het is echt belangrijk dat je goed nadenkt over de naam, het speelt namelijk een belangrijke rol bij het succes van je account.

Geef je nieuwe kanaal een boost

Veel YouTubers maken gebruik van het kopen van YouTube abonnees. Dit helpt ze om hun nieuwe account een boost te geven. Het is een eenvoudige en snelle manier om meer echte volgers aan te trekken. Wij hebben bij gebruikersnamen.nl al meer dan 200.000 abonnees verzonden!

Veel plezier met het verzinnen van de naam voor je YouTube kanaal!

Je YouTube Kanaal een Boost Geven?

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0