Last Updated on 26 februari 2022 by Admin

Alternatieve titel: Instagram Reels maken voor professionals.

Instagram Reels Maken: Een Complete Handleiding Voor Viral Video’s

Instagram is in korte tijd uitgegroeid tot een zeer populair social media platform waar meer dan een miljard mensen fan van zijn. De kans is groot dat de meesten mensen die jij kent een Instagram account hebben. Als jij ook de ambities hebt om je Instagram account te laten uitgroeien, en op den duur misschien zelfs een influencer te worden. Dan moet je zeker denken aan Instagram Reels!

Instagram is een veelzijdig platform waar je diverse vormen van content kan delen. Denk aan foto’s, video’s en zelfs live streams. Eén mega populaire daarvan zijn de Instagram Reels. Dit zijn korte video’s van maximaal zestig seconde, waarmee je veel kan bereiken. Instagram Reels worden namelijk steeds populairder en hebben binnen de community een grote invloed. 

Maar Instagram Reels maken, hoe doe je dat eigenlijk? Het creëren van een goede video hangt af van diverse factoren. Ben jij benieuwd welke dit zijn? Dan is deze handleiding voor jou! In deze handleiding kom je alles te weten over de perfecte Instagram Reels maken, en krijg je tips om jouw Instagram account te laten groeien door middel van succesvolle video’s.

Wat is een Instagram Reels?

Voordat we jou antwoord kunnen geven op de vraag; Hoe maak je een Instagram Reels, is het belangrijk dat we eerst meer weten over de inhoud van dit concept. Wat is een Instagram Reels, en waarom is het nu eigenlijk zo populair? Laten we ons eens gaan verdiepen in de online wereld van de Instagram Reels!

Instagram Reels zijn korte video’s 

Instagram Reels zijn razend populair. Het concept is eigenlijk heel simpel. Het zijn korte video’s waarmee je een grappige of misschien juist serieuze boodschap overbrengt. Audio speelt bij Instagram Reels een grote rol. Zo zien we vaak dat gebruikers een grappige video opnemen, die aansluit of synchroon loopt met een audiofragment of muziekstuk. 

Het gaat bij Instagram Reels doorgaans over de combinatie van audio en beeld. Veel influencers gebruiken deze optie om grappige filmpjes te creëren. Zo zien we vaak dat audiofragmenten worden nagesynchroniseerd. De combinatie van unieke beelden en bekende audiofragmenten is hét succesrecept van de Instagram Reels.

Instagram Reels kunnen 15, 30 of 60 seconde duren. Als de maker kun jij dit vooraf zelf bepalen en instellen. Dit is uiteraard afhankelijk van de inhoud van de video, en eventueel de lengte van het geluidsfragment.

We hebben nu dus antwoord gekregen op de vraag; Wat is een Instagram Reels? Het is simpelweg een korte video die het erg goed doet vanwege de unieke combinatie van beeld en audio. Nu we dit helder hebben, kunnen we ons gaan storten op de volgende vraag; Hoe maak je een Instagram Reels? En hoe zorg je ervoor dat jouw video’s een hit worden?

Hoe maak je een Instagram Reels?

Iedereen doet mee aan de trend van de Instagram Reels. Nu wil jij ongetwijfeld ook weten hoe je zo een leuke video maakt en online zet. Wij reiken je graag enkele handvatten aan voor het maken van goede Instagram Reels. Onderstaand bespreken we stap voor stap hoe jij jouw eerste Instagram Reels online zet!

Stap 1: Open de app en swipe naar links

Wanneer je de Instagram app hebt geopend, swipe je eenvoudig naar links. Dit zorgt ervoor dat je camera zich opent. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je camera te open via het camera icoontje op de homepage of via je profielpagina. Al deze opties zorgen ervoor dat jouw camera zich opent, en dit is natuurlijk de eerste stap. 

Stap 2: Kies onderin je scherm voor Reel

Wanneer de camera zich opent, kun je onderin het scherm kiezen wat je precies wilt opnemen. Je kunt kiezen tussen verhaal, Reel of bijvoorbeeld een live sessie. Kies hier voor de optie ‘Reel’. 

In sommige gevallen kun je op voorhand al kiezen voor het soort content dat je wilt maken. Klik jij bijvoorbeeld op het camera icoontje via jouw profielpagina? Dan zal je gevraagd worden een keuze te maken alvorens de camera zich opent. Hier kun je dan wederom kiezen voor het maken van een Reel.

Stap 3: Instellingen Instagram Reel

Het is nu tijd om te bepalen hoe jouw Reel eruit moet gaan zien. Aan de linkerkant van je scherm kun je nu kiezen voor de gewenste lengte van de video, dus 15, 30 of 60 seconden. Ook kun je kiezen voor passende audio en eventuele versnellingen.

Deze instellingen bevatten ook een timerfunctie, die je kunt gebruiken in het geval je jezelf opneemt tijdens de Reel. Deze kan aftellen, in 3 of 10 seconden.

Aan de onderzijde van je scherm kun je ook kiezen voor eventuele effecten. Denk aan kleurfilters en dergelijke. 

Stap 4: Neem jouw video op

Nu komt het leuke gedeelte, jij kunt jouw video gaan opnemen. Druk op het start icoon onderin het midden van je scherm. Bovenin het scherm zie je dat een roze balk begint te lopen. Deze geeft aan hoeveel seconde er verstreken zijn, en hoelang je dus nog hebt om de video af te ronden. 

Heb jij jouw video opgenomen? Klik dan op de voorbeeld knop om te beoordelen of je tevreden bent. Is de video niet gelukt zoals je dat in gedachte had? Dan kun je hem eenvoudig verwijderen via de knop links naast de opname knop. Geef de moed echter niet op, maar begin gewoon opnieuw. Jouw perfecte Instagram Reel is binnen handbereik!

Stap 5: Deel jouw Instagram Reel!

Wanneer je het voorbeeld van jouw Reel bekijkt kun je nog stickers, emojis of tekst toevoegen indien je dit wenst. Is jouw Reel perfect? Dan is het tijd om deze te delen met de rest van de wereld. 

Klik op de knop ‘Volgende’. Nu krijg je de kans om een eventueel bijschrift toe te voegen. Gebruik hierin eventueel hashtags, of omschrijf simpelweg de boodschap die je mee wilt geven. In dit venster kun je ook nog mensen taggen, een locatie toevoegen en bepalen of je de Reel ook wilt delen in jouw overzicht. 

Je vindt jouw Reel terug op je profielpagina. Als tweede tabje, naast je reguliere feed, vind je alle Reels terug die jij hebt gedeeld. Hoe vol staat jouw bibliotheek? Hebben jouw volgers al uren kijkplezier beleefd aan jouw Reels, of ga jij pas net van start? Wij hebben in ieder geval het volste vertrouwen dat je aan de hand van bovenstaande stappen in een handomdraai de beste Reels in elkaar zet! 

De mogelijkheden die Instagram Reels te bieden heeft

Nu willen we toch nog even stilstaan bij de functies die de Reels te bieden hebben, dit zijn er namelijk nogal wat! Denk aan de timer-functie, het toevoegen van audio en een beroep doen op eerder opgenomen video’s. Onderstaand bespreken we in het kort wat je kunt met deze interessante functies.

Timer-functie

Je kunt ervoor kiezen om jouw camera te laten aftellen voordat deze de opname start. Op deze manier krijg jij de tijd om je positie voor de video in te nemen, voor het geval je zelf de video verzorgt. Ook kun je in het venster van de timer-functie aangeven hoelang de clip zal duren. Je hoeft dus niet te kiezen voor de vastgestelde tijd van 15 of 30 seconden. Je kunt een specifiek aantal seconde aangeven tussen de 0 en 30 seconden. Ideaal toch?

Het toevoegen van audio

Instagram biedt een brede bibliotheek aan audiofragmenten die jij kunt toevoegen aan jouw Reel. Kies jij voor je favoriete old skool soundtrack, of vergroot je de populariteit van jouw Reel met een fragment dat nu helemaal hot is? De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Instagram helpt jou bovendien een handje met het kiezen van passende muziek. Zo geven ze jou alvast wat inspiratie door diverse nummer voor te stellen. Ze geven aan hoeveel Reels er reeds gemaakt zijn op basis van de diverse fragmenten, dit geeft jou direct een idee hoe populair of juist nieuw een bepaalde track is. Uiteraard kun je ook zelf een fragment opzoeken door gebruik te maken van de zoekbalk. 

Het toevoegen van eerder opgenomen video’s

Staat jouw camera open om een Reel op te nemen? Dan kun je links onderin op een icoontje klikken dat jou in staat stelt om eerder opgenomen video’s uit jouw galerij toe te voegen. Een leuk muziekje eronder, en jouw Reel staat binnen een minuut online. Het is snel, super simpel en ook nog eens ontzettend leuk om te doen! 

Alhoewel Instagram Reels natuurlijk ontzettend leuk zijn om naar te kijken, vraag je je wellicht toch af hoe deze korte video’s zo populair zijn geworden. Waarom maken mensen zo massaal gebruik van deze relatief nieuwe functie? Laten we de diverse redenen eens met elkaar bekijken.

Waarom Instagram Reels?

Je vraagt je ongetwijfeld af waarom Instagram Reels nu eigenlijk zo populair zijn. Waarom worden Instagram Reels zo massaal bekeken, wat is het geheim? Er zijn meerdere antwoorden op deze vragen. Het succes van de Instagram Reels is namelijk afhankelijk van diverse factoren. Onderstaand bespreken we enkele factoren die verklaren waarom Instagram Reels het nu eigenlijk zo goed doen.

Bewegende beelden werken beter dan foto’s

Je bent ongetwijfeld bekend met het fenomeen dat bewegende beelden een grotere invloed hebben op de mens dan bijvoorbeeld foto’s. Dit omdat er emoties en interactie mee gepaard gaan. Dit maakt dat de kijker zich betrokken voelt, en niet zomaar door scrolt. 

Bovendien blijven video’s beter in het geheugen hangen, wat de kans vergroot dat het betreffende Instagram account opnieuw bezocht zal worden door de kijker. Vooral korte Reels doen het goed, aangezien ze weinig tijd in beslag nemen en toch een grote boodschap over kunnen brengen. 

Laat je creativiteit de vrije loop

Instagram Reels bieden jou de gelegenheid om unieke content te creëren. Content waarmee jij je kunt onderscheiden van de massa. Jouw unieke stijl en creativiteit kunnen een grote bijdrage leveren aan het succes van jouw Instagram Reels. Hou je dus niet in! Pak het groots aan en doe het op jouw eigen unieke manier.

Waar zet jij jouw Reels voor in? Of je nu een product verkoop, je eigen humor verkoopt of simpelweg de alledaagse dingen uit het leven met jouw vrienden wilt delen, met Instagram Reels kan het allemaal!

Veelzijdige Instagram Reels

Iedereen kan profijt hebben van het gebruik van Instagram Reels. We zien dan ook dat zowel particulieren als bedrijven hun slag slaan. Reels zijn namelijk ook ideaal voor het aanprijzen van producten of het verspreiden van win-acties. We zien dan ook dat bedrijven massaal gebruikmaken van deze mogelijkheden. 

Of je nu gaat voor een ultrakorte Reel met een duidelijke boodschap of een wat langere Reel, zolang je het interessant houdt en de aandacht weet vast te houden zit je op de juiste weg!

Succesvolle Instagram Reels maken

Hoe maak jij nu de perfecte Instagram Reel? Dat kan nog best een uitdaging zijn. Echter zijn er een aantal dingen waar jij op kan letten, en die jou kunnen helpen om betere Reels te maken voor jouw volgers. 

Eén manier om jouw Reels interessant te maken is een goede opbouw. Zorg om te beginnen altijd dat de door jouw gekozen muziek passend is bij de video. Word er een audiofragment nagesynchroniseerd? Zorg er dan voor dat dit goed gedaan wordt, je wilt immers geen half werk leveren. Video’s die niet gelijklopen met de audio worden al snel gezien als onprofessioneel. Zorg er dus voor dat alles synchroon loopt.

Ten tweede is het belangrijk dat jouw Reels de aandacht van de kijker vasthouden. Hoe doe je dat? Maak een slim gebruik van stickers, tekst of emojis. Zo zien we bijvoorbeeld vaak dat er gedurende de video stickers verschijnen, zodat de kijker tot het einde geboeid blijft. Men is immers benieuwd wat er nog meer te zien zal zijn in jouw Reel. 

De hulp van een professional

Vind jij het maken van Instagram Reels toch nog knap lastig? Dan ben je zeker niet de enige. Alhoewel Reels eenvoudig en snel in elkaar te zetten zijn, kan het nog een hele uitdaging zijn om deze helemaal perfect te krijgen zoals jij ze hebben wilt! Neem er daarom gerust de tijd voor! Je gaat het uiteindelijk vanzelf onder de knie krijgen.

Bonus: het geheim om viral te gaan

Wist je dat er een geheim is die vele influencers gebruiken om meer views en likes op hun Instagram Reels te krijgen? Ze sturen in een handomdraai meer likes en views vrijwel direct naar hun Instagram reels, zonder het maken van ingewikkelde video’s. Wij probeerden het zelf en de resultaten waren verbluffend!

Wil jij weten wat dat geheim is? Ontdek dan nu direct wat het geheim is om snel meer likes op je Instagram reels te krijgen.

Spread the love
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0