Last Updated on 16 april 2020 by Admin

“Hoe werkt snapchat” is een vraag die misschien wel in je opgekomen is. Het gebruik van de app kan in het begin vrij onduidelijk zijn. Daarom is deze pagina in het leven geroepen! 🙂

Op snapchat kun je foto’s en video’s versturen met een tijdslimiet. Dit limiet is minimaal 1 en maximaal 10 seconden. Deze foto’s en video’s versturen doe je naar personen die je toevoegt op de app. De persoon waar jij de foto of video naartoe stuurt kan deze maar éénmalig voor een aantal seconden bekijken.

In het kort: hoe werkt snapchat?

Wil je in het kort weten hoe snapchat werkt? Neem dan onderstaande onderdelen door. Wil je een meer uitgebreide uitleg? Scroll dan verder naar onder! Of bekijk hier de complete Snapchat handleiding voor als je net begint met Snapchat.

 1. Foto’s en video’s maken
 2. Je verhaal
 3. Gesprekken starten
 4. Filters en effecten

1. Foto’s en video’s maken

Snapchat werkt vergeleken met andere sociale netwerken op een vrij unieke manier. Wanneer je de app opent wordt namelijk direct je camera geopend. Het maken van een foto of video heeft bij het gebruik van snapchat prioriteit.

snapchat camera
Dit is het standaard camera scherm dat je altijd zult zien wanneer je snapchat opent.

2. Je verhaal

Ook is “je verhaal” een zeer unieke functie. Waarbij je normaal gesproken individuele berichten naar vrienden stuurt (op bijvoorbeeld whatsapp of facebook), biedt snapchat je de mogelijkheid iedereen in 1 keer te bereiken. Dit doe je door een foto of video in je zogenoemde verhaal te plaatsen. Je verhaal is zichtbaar voor de hele wereld óf slechts alleen je vrienden (dit kun je instellen).

Weten wat “ons verhaal” is? Klik hier om naar onder te scrollen.

snapchat verhaal overzicht
Zoals je ziet is dit de plek waar je je verhaal kunt bezichtigen. Op deze foto is te zien dat er 2 maal een foto of video geplaatst is in mijn verhaal. De ene is 52 keer bekeken en de ander 50 keer. Als je vervolgens op dit scherm naar onder scrollt zul je alle verhalen van je vrienden zien. Deze kun je gemakkelijk bekijken door er op te drukken.

3. Gesprekken starten

Naast het sturen van foto’s en video’s kun je ook gesprekken starten. Maar ook deze gesprekken werken niet zoals je het gewend bent. Gestuurde en ontvangen berichten kun je maar slechts éénmaal bekijken.

snapchat chat overzicht scherm
Dit is de plek waar je al je ontvangen foto’s, video’s of gesprekken kunt openen. Door op het chat icoontje linksboven te drukken kun je een nieuw gesprek starten.
snapchat gesprek starten
Selecteer in dit scherm je vrienden en begin direct met chatten.

4. Filters en effecten

Tenslotte is snapchat erg populair door het gebruik van filters en effecten. Deze kun je als het ware letterlijk over je gemaakte foto’s en video’s leggen (denk aan een zwart/wit effect, de snelheid waarop je je momenteel voortbeweegt of je eigen gezicht dat in een dier veranderd).

snapchat zwart/wit filter
Zoals je kunt zien is deze foto bewerkt met een zwart/wit filter. Dit doe je gemakkelijk door naar links te swipen op een gemaakte foto of video.
snapchat zwart/wit filter en snelheid filter
Je kunt zelfs 2 filters over elkaar heen plaatsen. Zoals je ziet is hier de zwart/wit filter in combinatie met een snelheidsfilter gebruikt.

Is na deze korte uitleg de vraag “hoe werkt snapchat” nog niet helemaal duidelijk? Lees dan direct even verder!

Uitgebreide uitleg: Hoe werkt snapchat

Om alles een beetje op te delen, hebben we een lijstje gemaakt met de verschillende onderdelen op snapchat.

 1. Basisregels
 2. Ons verhaal
 3. Gebruik van filters
 4. Gebruik van effecten
 5. Face swap gebruiken
 6. Foto’s opslaan
 7. Bestaande foto’s versturen
 8. Snapchat opnieuw afspelen
 9. Emoji’s betekenis
 10. Icoontjes betekenis
 11. Trofeeën
 12. Beste vrienden ontdekken
 13. Snapchat op de pc installeren
 14. Contacten toevoegen
 15. Mensen toevoegen op snapchat
 16. Mensen blokkeren op snapchat
 17. Wachtwoord vergeten
 18. Wachtwoord veranderen
 19. Snapchat naam veranderen
 20. Snapchat verwijderen

1. Basisregels

Ben je net begonnen met snapchat en snap je nog helemaal niet wat het is? Klik dan hier voor de 5 basisregels bij het gebruik van de app.

2. Ons verhaal

Sinds kort is er een nieuwe update van snapchat waarin je foto’s kunt plaatsen in “ons verhaal”. Dit betekend dat je je foto’s als het ware opstuurt naar snapchat. Zo kunnen zij deze foto’s gebruiken om te verspreiden in hun eigen verhalen.

3. Gebruik van filters

Snapchat heeft een aantal leuke filters toegevoegd om je gemaakte creaties op te fleuren. Lees hier hoe je deze filters kunt gebruiken.

4. Gebruik van effecten

Naast filters kun je ook gebruik maken van snapchat effecten. Deze kun je over je foto’s of video’s plaatsen. Lees hier hoe je dat kunt doen.

5. Face swap gebruiken

Wil je weten hoe je face swap moet gebruiken? Klik dan snel hier!

6. Foto’s opslaan

Voor meer informatie over het opslaan van foto’s op snapchat klik je hier.

7. Bestaande foto’s versturen

Via de snapchat app zelf is het niet mogelijk om bestaande foto’s en video’s te sturen naar specifieke personen.

Wel kun je bestaande foto’s en video’s in je verhaal zetten. Er zal dan een witte rand om de foto/video heen verschijnen.

Toch zijn er aparte apps verkrijgbaar die het wel mogelijk maken om bestaande foto’s en video’s naar specifieke personen te sturen. Klik hier voor meer informatie.

8. Snapchat opnieuw afspelen

Oorspronkelijk was het niet mogelijk een ontvangen snapchat vaker dan 1 keer te bekijken. Daar kwam met een update verandering in. Het is mogelijk 1 keer per 24 uur een snapchat opnieuw af te spelen. Klik hier voor meer informatie.

9. Emoji’s betekenis

Op snapchat zijn verschillende emoji’s te zien die worden weergegeven naast de snapchats die je ontvangen hebt. Klik hier voor de betekenis van deze snapchat emoji’s.

10. Icoontjes betekenis

Naast emoji’s zijn er ook verschillende icoontjes te vinden op snapchat. Deze hebben ieder een eigen betekenis. Klik hier voor een lijstje met alle uitleg.

11. Trofeeën

Ook zijn er verschillende snapchat trofeeën te verdienen door “opdrachten” te voltooien. Wil je weten wat deze opdrachten inhouden? Klik dan hier voor een uitgebreide uitleg.

12. Beste vrienden ontdekken

Op snapchat is het mogelijk om te zien met wie jij het beste bevriend bent. Met deze personen stuur je namelijk veel foto’s en video’s over en weer. Klik hier om erachter te komen hoe je deze beste vrienden kunt ontdekken.

13. Snapchat op de pc installeren

Het is al langere tijd mogelijk om snapchat te gebruiken op je pc. Op deze pagina leggen we precies uit hoe!

14. Contacten toevoegen

Op snapchat is het zeer gemakkelijk om nieuwe mensen toe te voegen. Op deze pagina leggen we precies uit wat je moet doen.

15. Mensen toevoegen op snapchat

Mensen toevoegen op snapchat kan door middel van een gebruikersnaam of telefoonnummer. Meer weten over mensen toevoegen op snapchat? Klik hier!

16. Mensen blokkeren op snapchat

Het kan soms voorkomen dat je iemand wilt blokkeren op snapchat. Dit kan veel verschillende redenen hebben. Klik hier om alles te lezen over blokkeren.

17. Wachtwoord vergeten

Als je je wachtwoord vergeten bent kun je hier klikken.

18. Wachtwoord veranderen

Wil je je wachtwoord alleen veranderen? Klik dan hier.

19. Snapchat naam veranderen

Wil jij jouw snapchat naam veranderen? Klik dan hier voor meer uitleg.

20. Snapchat verwijderen

Op een begeven moment kan het zo zijn dat je snapchat niet meer wilt gebruiken. Dat is geen probleem. Hier leg ik je uit hoe je snel en gemakkelijk snapchat kan verwijderen.

“Hoe werkt snapchat” is helaas niet in enkele woorden uit te leggen. Het lijkt een vrij eenvoudige app terwijl het vrij veel functies heeft. Toch hopen we dat je na het lezen van deze pagina de vraag “hoe werkt snapchat” hebt kunnen beantwoorden.

Zijn er toch nog dingen onduidelijk? Neem dan gerust contact met ons op of laat een reactie hieronder achter.

Wil jij meer leren over Snapchat? Bekijk dan hier de Snapchat handleiding voor beginners. Ideaal voor wie net begint met Snapchat.

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0