Je hebt nu een aantal video’s gepubliceerd op je kanaal en je hebt zowaar ook wat abonnees gekregen. Nu wordt het tijd om eens geld te gaan verdienen met YouTube.

Dit artikel gaat jou helpen manieren vinden om geld te verdienen met YouTube.

De realiteit is echter dat de meeste YouTubers nooit geld zullen verdienen met YouTube. Hun kanaal krijgt niet genoeg views of abonnees.

Wees niet getreurd. Als jouw kanaal niet genoeg views krijgt zijn je er altijd manieren om meer views op je video’s te krijgen.

Geld verdienen met Youtube is een wens van velen.

Intussen ben je dan ook waarschijnlijk doodgegooid met ‘manieren’ om dit voor elkaar te krijgen.

Het jammere daarvan is dat het vaak bij relatief generieke, beperkte tips blijft. Tips die in de praktijk lang niet altijd voldoende blijken te zijn om het écht voor elkaar te krijgen.

Vandaar dat het doel van dit artikel dan ook is om je serieuze handvaten aan te reiken.

Om je op zo’n manier te informeren, dat geld verdienen met Youtube op relatief korte termijn gewoon waarheid wordt.

Want dat het gedaan is door vele YouTubers, is een feit. En dat betekent dat jij het ook kan doen.

Het is slechts een kwestie van de juiste informatie op de juiste manier toepassen. 

Verschillende manieren van geld verdienen met Youtube

Allereerst is het zinvol om te beginnen met de verschillende manieren van geld verdienen met Youtube. Het is namelijk niet zo dat dit maar op één manier mogelijk is.

De bekende YouTubers van deze wereld pakken dit op verschillende manieren aan.

In principe zijn er 3 hoofdmanieren waarop geld verdienen met Youtube mogelijk is. We lopen ze één voor één even langs: 

1) Youtube ads

De eerste en gelijk ook de meest bekende manier om geld verdienen met Youtube mogelijk te maken, is door met Youtube advertenties te werken. Het is namelijk een optie om advertenties voor, tijdens en na je video’s te tonen. Hier ontvang je als eigenaar van het Youtube kanaal dan geld voor. 

Tegenwoordig liggen deze gemiddelde advertentie-inkomsten per 1000 vertoningen van een video rond de €2 en €3. Let daarbij op dat een langere video in potentie meer inkomsten opbrengt. Hoe meer advertenties je namelijk in één video vertoont, hoe hoger de inkomsten ook uitvallen. Mits de video uiteraard interessant genoeg is om langdurig te blijven kijken. 

Geld verdienen met Youtube via advertenties is een zeer populaire werkwijze. Hier hoef je verder in principe namelijk maar weinig voor te doen. Het enige waar je voor moet zorgen, is dat je consistent hoge kwaliteit video’s op je kanaal upload. 

TIP: Spoor kijkers aan om de video’s te liken, notificaties aan te zetten en te abonneren. Hiermee vergroot je de kans namelijk aanzienlijk dat men toekomstige video’s ook gaat bekijken. Hierdoor creëer je een steeds grotere ‘vaste’ kern aan kijkers, jouw fanbase. Bij een gelijkblijvende of zelfs toenemende kwaliteit van je video’s gaat jouw fanbase van kijkers dan ook steeds hoger liggen. 

Let wel op dat je minimaal 1.000 abonnees en 4.000 uur aan kijktijd nodig hebt om in aanmerking te komen voor geld verdienen met Youtube ads. In beide punten gaat aardig wat tijd zitten. Het is dan mogelijk verstandig om deze als initiële investering los aan te schaffen. Het grote geld verdienen met Youtube kan dan direct van start. 

Lukt het je bijvoorbeeld niet om bij die 1.000 abonnees in de buurt te komen, ondanks dat de totale kijktijd op je kanaal wel flink stijgt? Dan is de aanschaf van 1.000 abonnees wellicht een verstandig idee.

YouTube abonnees kopen

Met YouTube abonnees kopen haal jij binnen no time de 1.000 YouTube abonnees.

 

2) Samenwerkingen

Verder zie je dat de bekende Youtube sterren geregeld kiezen voor een samenwerking. Bijvoorbeeld met elkaar of met specifieke merken. Een belangrijk punt dat je zeker niet mag onderschatten. 

Zo is een samenwerking met een ander relevant persoon in jouw niche bijvoorbeeld zeer voordelig. Door samen een video te maken en deze op beide kanalen te plaatsen, vergaar je in één klap meer bekendheid. De persoon met wie je samenwerkt vertoont de video namelijk aan zijn of haar abonnees.

Gezien je ongeveer in dezelfde niche aanwezig bent, heeft jouw content veel raakvlakken met die abonnees. En dus mag je een flinke instroom aan nieuwe views, abonnees en daarmee inkomsten verwachten. Aangezien de andere YouTuber deze zelfde voordelen ervaart, is het voor jullie beiden een verstandige keuze. 

Daarnaast is het natuurlijk ook een optie om met bepaalde merken de samenwerking aan te gaan. Zo zijn er in iedere niche wel bepaalde bedrijven die een product of dienst aanbieden die op jouw content aansluit. Laten we als voorbeeld gaming nemen: 

Als gaming kanaal upload je geregeld content waarin je aan het gamen bent. Daarbij heb je specifieke materialen nodig om dit mogelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan een game-stoel, enkele monitoren, een console en specifieke accessoires.

Er zijn tal van aanbieders van precies deze materialen die maar al te graag de samenwerking met je aangaan. Ze zien een kans om hun aanbod aan de man te krijgen. Jouw kijkers zijn namelijk de perfecte doelgroep voor een dergelijk bedrijf. 

Uiteraard krijg jij dan een vast bedrag of een percentage per aankoop die via jouw kanaal verloopt. Zo ben je in staat om net wat extra geld te verdienen met Youtube. En hoe meer abonnees je krijgt en hoe groter de kijkersaantallen worden, hoe meer geld je ook kan vragen en verdienen. The sky is the limit! 

TIP: Ga zelf op zoek naar aanbieders van producten of diensten die mooi op jouw kanaal aansluiten. Door af te wachten, kan het allemaal lang duren voordat iemand contact met je opneemt.

Neem het heft in eigen hand en ga zelf op zoek. Hoe meer bedrijven je benadert, hoe groter de kans dat iemand met je in zee gaat. Uiteindelijk haal je hier allebei voordeel uit. Bedrijven kiezen er daarom geregeld voor om het serieus in overweging te nemen. 

3) Eigen product of dienst verkopen

Een idee dat ook zeker de moeite waard is om even aandacht aan te besteden, is het creëren van een eigen product of dienst.

Via Youtube is het namelijk volledig legaal om eigen producten en/of diensten aan te bieden. Je hoeft dan niet eens meer op zoek te gaan naar externe bedrijven om dit voor je te doen. En het grote voordeel van een eigen product of dienst verkopen is ook nog eens dat je de volledige winst zelf houdt. Vandaag de dag is het makkelijker dan ooit om dit proces in gang te zetten.

Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld het creëren van merchandise via een bedrijf als Teespring. Het enige wat je dan hoeft te doen, is het ontwerp van de merchandise in elkaar te zetten. Denk aan een logo, een typische uitspraak of een mooie afbeelding.

Geld verdienen met youtube fashion desgin

Design je eigen merchandise en promoot dit op jouw YouTube kanaal.

 

Een bedrijf als Teespring zorgt er vervolgens voor dat dit op t-shirts, broekjes, sweaters, stickers en tal van andere mogelijke producten terechtkomt.

Daarbij komt nog dat je vooraf geen investering hoeft te doen. Pas wanneer iemand een dergelijk product bestelt, creëert het bedrijf dit product. Je loopt dus minimaal risico. 

Echter is het ook heel goed mogelijk om een andere kant op te gaan. Bijvoorbeeld middels het creëren van een digitaal product.

Denk aan een cursus of een e-book. Tegenwoordig is het heel makkelijk om deze in elkaar te zetten. Met een geordende hoeveelheid tekst of een aantal opeenvolgende video’s kom je al een heel eind. 

TIP: Denk vanuit het perspectief van jouw publiek. Waar is de gemiddelde kijker van jouw kanaal naar op zoek?

Wanneer je kanaal bijvoorbeeld als centraal thema ‘online geld verdienen’ heeft, dan heb je tal van mogelijkheden om hier slim mee om te gaan. Aangezien jouw publiek meer wil leren over online geld verdienen, ben je in staat om ze precies dit te geven.

Neem ze middels een cursus bijvoorbeeld stap voor stap mee in hoe jij geld via Youtube bent gaan verdienen. Of lever voor een tientje een uitgebreid e-book over de meest populaire manieren om een online inkomen op te bouwen.

Je hoeft een dergelijk digitaal product maar één keer in elkaar te zetten. Vervolgens heb je jarenlang de mogelijkheid om hier een extra inkomen mee op te bouwen. 

Direct starten met geld verdienen met Youtube

Zoals je inmiddels wel door hebt, is geld verdienen met Youtube heel goed mogelijk. Als je de juiste hoeveel tijd en energie erin steekt is alles mogelijk. Veel beginnende YouTubers hebben naast hun kanaal ook nog gewoon een normaal leven. School, studie, werk of onderneming nemen allemaal tijd in beslag om je kanaal verder te laten groeien.

Het punt waar veel beginnende YouTubers tegenaan lopen, is de start. Bijvoorbeeld met betrekking tot het toegelaten worden tot het YouTube partner programma. Iets wat pas bij 1.000 abonnees en 4.000 uren kijktijd mogelijk is.

Tegelijkertijd heb je met 7 abonnees en 3 video’s met in totaal 189 views ook nog weinig autoriteit. Hierdoor leveren de andere verdienmodellen ook nog niet veel op. Veel YouTubers verliezen dan de motivatie en geven het op. Doodzonde als je beseft dat je met YouTube gewoon een fulltime inkomen kan genereren (en zelfs meer). 

Wil je deze periode van onzekerheid en beperkte mogelijkheden graag in één klap achter je laten? En wil je nagenoeg direct van start gaan met geld verdienen via Youtube? Dan is het Youtube Monitize Pakket echt iets voor jou!

Dankzij dit pakket heb je binnen de kortste keren 1.000 abonnees en 4.000 kijkuren tot je beschikking. Hierdoor is het niet alleen direct mogelijk om geld te verdienen met advertenties, maar bouw je ook de nodige autoriteit op.

Al met al komt jouw avontuur op YouTube hiermee in een stroomversnelling terecht. Je merkt al snel dat er een bepaalde hoeveelheid geld binnenkomt. Hoe klein deze ook is; het motiveert. Het benadrukt nog maar eens dat een online inkomen opbouwen via Youtube binnen handbereik ligt. 

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0