Last Updated on 30 oktober 2019 by Admin

Marktplaats is het grootste tweedehands handelsplatform van Nederland. Dagelijks worden duizenden nieuwe advertenties online gezet door miljoenen Nederlandse gebruikers. Doordat het gratis is om je spullen te verkopen is het een zeer toegankelijk platform voor iedereen.

Wat kan ik verkopen?

Om te beginnen met geld verdienen met Marktplaats is het belangrijk om te bedenken wat je gaat verkopen. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk beginnen met het opruimen van je eigen kamer of woning. Denk hierbij aan je kledingkast, oude bewaardozen of de schuur die nog vol staat met oude spullen.

Probeer creatief te zijn en na te denken welke spullen je onbewust nog bewaart maar niet gebruikt.

Gratis bezoekers de hele dag door

Doordat er zo ontzettend veel bezoekers dagelijks op de website van Marktplaats komen is het verkopen van je spullen een eitje.

Je maakt een advertentie. Gebruikt de juiste zoekwoorden zodat mensen jouw advertentie kunnen vinden en je bent al klaar. Bezoekers stromen direct naar je advertentie en je hoeft praktisch niks te doen dan alleen nog je spullen op te sturen of te laten ophalen.

Geen verzendkosten

Op de website van Marktplaats is een handige functie ingebouwd waarop je binnen een straal van een aantal kilometer producten kunt zoeken. Dit zorgt ervoor dat veel mensen graag de gekochte spullen komen ophalen. Hierdoor heeft de koper de spullen snel in huis en betaal jij geen verzendkosten. Een win-win situatie.

7 tips om meer geld te verdienen met marktplaats

Wil je meer verkopen en meer geld verdienen met Marktplaats? Gebruik dan de onderstaande tips om je advertenties te optimaliseren.

  1. Hecht waarde aan het maken van goede foto’s. Foto’s zijn het eerste element waar een potentiële koper naar kijkt. Zorg dus dat deze indruk heel goed is. Hierdoor is de kans veel groter dat iemand doorklikt op jouw advertentie en daadwerkelijk contact met jou opneemt.
  2. Gebruik een duidelijke titel. Zoals eerder benoemd is een goede titel van groot belang. Nadat een potentiële koper de afbeeldingen heeft gescant is de titel erg belangrijk. Hierin kun je vermelden om wat voor spullen het gaat en kun je specifiek nog een model of type noemen om onderscheid te maken indien dat nodig is. Als je bijvoorbeeld kleding verkoopt is het handig om de maat al in de titel te noemen.
  3. Bepaal een eerlijke prijs. Indien een mogelijke koper je advertentie aantrekkelijk vind, gaat hij of zij naar de prijs kijken. Het is belangrijk dat deze prijs klopt bij het verwachtingspatroon van een potentiële koper. Is het product te duur? Dan zal de bezoeker snel verder scrollen naar een goedkopere aanbieder. Is het product te goedkoop? Dan kan er argwaan ontstaan over de staat van het product. Een eerlijke prijs is daarom belangrijk. Denk hier dus goed over na.
  4. Gebruik je echte naam. Een koper koopt liever iets van je als je jezelf naar je echte naam noemt dan “warrior1994”. Dit komt namelijk zeer onpersoonlijk en vreemd over.
  5. Schrijf een goede verkopende tekst. Indien een potentiële koper je advertentie heeft aangeklikt is het de bedoeling om je product te gaan verkopen. Schrijf zo kort en bondig mogelijk alles over het aangeboden product op. Zorg dat je goede grammatica gebruikt en de zinsopbouw goed is. Denk ook bijvoorbeeld naast de specificaties aan het benoemen van de voordelen van het product dat je verkoopt.
  6. Onderhandel over de prijs. Indien iemand zover is om jouw product te kopen onderhandel dan over de prijs. Waarschijnlijk zit een koper altijd een expres stuk onder de prijs die jij in gedachte had (niet altijd). Daarom is het goed om nog even te onderhandelen. Elke euro telt.
  7. Promoot je advertentie. Op Marktplaats zijn er verschillende betaalde functies om je advertentie te promoten. Hierdoor blijf je langer bovenaan de zoekresultaten staan en kun je bijvoorbeeld uitgelicht worden op de homepagina. Indien je je producten snel wilt verkopen is dit een goede oplossing.

Ik wil geld verdienen op het internet om meer vrijheid te creëren! »

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0