In een nieuwe update van instagram is het sinds kort mogelijk om volgers te verwijderen. Dit gebeurt in een drietal makkelijke stappen die voor iedereen snel zijn uit te voeren. Zorg dus dat je onderstaande instructies goed doorneemt om vandaag nog volgers te verwijderen.

Instagram volgers verwijderen in 4 stappen op je pc

instagram profielpagina
Allereerst is het belangrijk dat je inlogt op instagram.com en naar je profielpagina gaat. Druk vervolgens op “volgers”.
instagram volgers lijst
Je ziet nu het volgende scherm. Druk vervolgens op de volger die jij wilt verwijderen.
instagram blokkeren betreffende persoon
Op het profiel van de volger die je wilt verwijderen, druk je vervolgens op de drie puntjes naast de volg knop.
instagram profielopties om gebruiker te blokkeren
Druk nu op “deze gebruiker blokkeren” om de persoon te blokkeren waardoor hij of zij jou automatisch ontvolgt. Je kunt later de persoon weer deblokkeren zodat hij of zij jou wel weer kan benaderen maar niet meer volgt.

Instagram volgers verwijderen in 3 stappen op je mobiel

gebruikersnamen instagram profiel
Allereerst is het belangrijk om instagram op te starten op je telefoon en naar je profiel te navigeren. Dit doe je door rechtsonder op je profiel te drukken. 
gebruikersnamen instagram volgers
Vervolgens ga je op je profiel naar je lijst met volgers toe. Dit doe je door op het getal van het aantal volgers dat je hebt te drukken.
gebruikersnamen instagram volger verwijderen
Wanneer je dit hebt gedaan zie je naast al je volgers een knop en ernaast drie puntjes. Druk op deze 3 puntjes en erna op “verwijderen” om een volger definitief te verwijderen. Deze actie kun je niet terugdraaien. Let hier dus goed op. Wanneer je iemand onbedoeld hebt verwijderen, zal deze persoon jou uit zichzelf opnieuw moeten gaan volgen.

Waarom volgers verwijderen?

Het verwijderen van volgers kan verschillende redenen hebben. Zo is er misschien iemand die jou vroeger ooit eens is gaan volgen, maar waarvan je liever niet meer hebt dat diegene dit nu nog doet. Door iemand als volger te verwijderen kun je ongemerkt iemand de toegang tot jouw profiel ontzeggen. Door vervolgens je account nog op privé te zetten, kan diegene jouw foto’s en video’s helemaal niet meer zien.

Ook kan het zijn dat je simpelweg je account wilt opschonen waarbij het verwijderen van instagram volgers erg handig kan zijn. Let wel op dat wanneer je veel volgers hebt en je wilt er veel verwijderen, dit erg veel tijd in beslag kan nemen.

Krijgt de verwijderde persoon een melding van de verwijdering?

Het antwoord hierop is nee. Diegene die jij verwijderd zal hiervan in principe niks van merken. Het zal diegene hoogstens opvallen dat hij of zij nooit meer foto’s of video’s van jou ziet voorbij komen. Al zal dat pas gaan opvallen na een hele tijd aangezien de meeste mensen veel meer mensen volgen dan alleen jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *